Logo  Logo  Logo

Tijdens de uitvaart van Ed Pach klinkt uit honderden kelen een lied over Wieringerwaard. En daarna krijgt hij zijn allerlaatste applaus

6 februari 2023
Grote drukte zondagmiddag bij de uitvaartplechtigheid van Ed Pach.

Heel veel vrienden en bekenden verzamelden zich in de Oleahof in Den Helder om afscheid te nemen van de creatieve duizendpoot, die dik een week geleden plotseling overleed. Ze vormden aan het einde van de herdenking een erehaag, om Ed Pach een allerlaatste applaus te geven. Hij werd daarna in besloten kring naar het crematorium begeleid.

De geboren Nieuwedieper woonde al jarenlang in Nieuwesluis, aan de rand van de Pishoek. Hij werkte jarenlang in het onderwijs, exploiteerde vakantiewoningen, maar enthousiasmeerde vooral iedereen om hem heen. Ed Pach was altijd bezig met weer een nieuw project, vaak in de muzikale sfeer, want daar lag zijn hart.

Tijdens de uitvaartplechtigheid bracht zijn familie het allerlaatste idee van Ed Pach tot leven. Hij gaf vlak voor zijn dood aan dat hij ’heel Wieringwaard wilde laten zingen’. Het kwam er niet meer van, maar op de uitvaart werd door de vele aanwezigen een lied over Wieringerwaard gezongen, zodat als het ware het grootste koor van de Noordkop ontstond. Ed had het ongetwijfeld prachtig gevonden.

© Foto's RedMouse

Downloads

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221