Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bij overlijden
24/7 bereikbaar:

Social media

na overlijden

Alle nabestaanden die een op uitvaart op maat bij Oleahof Uitvaartzorg afnemen ontvangen tijdens een van de gesprekken met hun uitvaartleider een uitgave van het boekje “Zorgen erna”. Afhankelijk van de situatie “alleenstaande of ongehuwde” of “partner”.

Meer informatie kan je vinden op de website van Zorgna.

Het opzeggen van social media-accounts was voorheen een lastige opgave. Gelukkig bieden bekende social media platformen een steeds betere ondersteuning in het opzeggen van accounts na een overlijden.

Facebook

Als een Facebookgebruiker is overleden, zijn er drie mogelijkheden voor het Facebook-profiel:

  1. Account verwijderen
  2. Herdenkingsstatus geven
  3. Account laten bestaan

Als een Facebookgebruiker is overleden, kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om het account te verwijderen. Dit verzoek moet bij Facebook worden ingediend. Het account wordt dan volledig verwijderd. Alle informatie, foto’s, statusupdates en vriendschappen worden verwijderd en zijn daardoor voor niemand meer te bekijken. Het Facebook account van de overleden persoon is dan volledig gewist. Deze opdracht kan alleen worden ingediend door naaste familieleden.

X

Het account van een overleden X-gebruiker kan door een familielid of ander bevoegd persoon worden gedeactiveerd. Hiervoor dient u een formulier in te vullen.

Formulier X Account overledene opzeggen

U wordt gevraagd een aantal gegevens in te vullen en in welke relatie u tot de overledene stond. Nadat u het formulier heeft ingevuld, ontvangt u per mail een bevestiging van uw aanvraag. U wordt vervolgens gevraagd de overlijdensakte en een kopie van het legitimatiebewijs te sturen. Nadat u dit heeft gedaan, wordt het verzoek officieel in behandeling genomen.

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk netwerk waar veel automatische notificaties worden weergegeven. Hierdoor kan het voorkomen dat LinkedIn berichten plaatst over bijv. een jubileum. Om dit te voorkomen, kunt u het account van een overleden persoon laten verwijderen. Hiervoor dient u een formulier in te vullen.

Formulier LinkedIn Account overledene opzeggen

Nadat u het formulier heeft ingevuld, wordt de aanvraag in behandeling genomen. LinkedIn houdt u per mail op de hoogte van de status.

Overige accounts

Er zijn verschillende websites die u kunnen helpen bij het opzeggen van online accounts na overlijden. Bijvoorbeeld: Accountkiller

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is fijn om daaraan een waardevolle invulling te kunnen geven. Wij hechten grote waarde aan de dankbare reacties van nabestaanden.”

Cecile van der Leij
Gastvrouw

Wij zijn er

voor u in de regio

Oleahof Uitvaartzorg is werkzaam in de gehele kop van Noord-Holland. Wij beschikken over twee eigen locaties.

Waar kunnen we u mee

van dienst zijn?

Wat is uw 

situatie?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?
Ga naar de inhoud