Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bij overlijden
24/7 bereikbaar:

De uitvaart

Het realiseren van een mooie, dierbare herinnering wordt door de nabestaanden zeer gewaardeerd. Luisteren, adviseren en het inwilligen van uitvaartwensen zijn daarom belangrijke aspecten bij het regelen van een uitvaart. De persoonlijke betrokkenheid van onze uitvaartleiders schept een vertrouwensband waarbij zorgvuldigheid en discretie voorop staan. Waardig afscheid is belangrijk.
Wij hebben alle onderdelen van een uitvaart hier voor u onder elkaar gezet. U kunt op uw gemak bekijken wat wij allemaal voor u kunnen betekenen. Tijdens de eerste bespreking nemen onze uitvaartleiders elk onderdeel met u door. Een uitvaart is immers een afscheid en dat houden wij graag zo persoonlijk mogelijk.

Wat te doen bij een overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het begin van een emotionele periode. En hoe moeilijk het ook is: er moeten zaken geregeld worden. Wat u precies moet doen bij een overlijden en wat u exact moet regelen, hebben wij overzichtelijk voor u samengevat in een checklist. Klik hier voor de checklist.

De uitvaartkist​

Wat betreft het uitzoeken van een uitvaartkist, zijn er veel mogelijkheden. Een eenvoudige of chique uitvaartkist vervaardigd van fineer, massief hout, steigerhout, eiken, pitriet, karton of wol, onbehandeld, gelakt of juist in een kleur geschilderd. Naast de traditionele uitvaartkisten bieden wij ook verschillende opbaarplanken en ecologisch gecertificeerde uitvaartkisten aan.

Rouwvervoer

Oleahof Uitvaartzorg beschikt over een volledig uitgerust wagenpark van rouwauto’s, volgauto’s en een speciale auto voor het overbrengen van een overledene kort na het overlijden. Daarnaast beschikken wij ook over bijzonder rouwvervoer zoals een koets, een motor, een truck of een uitvaartbus.

Drukwerk

Onze uitvaartverzorger kan u hierbij helpen met heel veel voorbeelden van rouwbrieven, gedachteniskaartjes en dankbetuigingen. Als u iets heel anders wilt, kan dat natuurlijk ook. Onze eigen ontwerpstudio staat tot uw beschikking om samen met u het meest persoonlijke ontwerp te maken dat u wenst. U kunt de rouwbrief per reguliere post en/of per e-mail verzenden.

Plechtigheid

Plechtigheden waren vroeger doorspekt met tradities en strikte regels van hoe het hoorde. Ook in deze tijd zijn er mensen die graag volgens oude tradities een dienst georganiseerd willen hebben. En dat kan! In de Oleahof worden namelijk ook kerkelijke plechtigheden gehouden. Daarentegen schalt ook popmuziek regelmatig door de aula en wordt er hartelijk gelachen om een prachtig verhaal.

Livestream uitvaartplechtigheid

Soms is het essentieel dat beeld en geluid versterkt of overgebracht worden om familie en belangstellenden alles te kunnen laten meebeleven. Juist voor diegene die niet bij het afscheid kunnen zijn, hebben wij een passende oplossing: een beveiligde ‘livestream’ beeldverbinding via internet.

Begraven of cremeren

Een van de eerste keuzes waarvoor u staat is begraven of cremeren. Als de wens van de overledene bekend is, kunt u deze uiteraard opvolgen. Wanneer de wens van de overledene niet bekend is, wordt het kiezen voor een begrafenis of een crematie een stuk lastiger voor de nabestaanden.

Condoleren (Memori)

We leven digitaal waardoor we ook digitaal verbinden ten tijde van rouw. Naast een traditioneel papieren condoleanceregister biedt een online condoleancepagina (Memori) een speciale plaats waar nabestaanden samenkomen voor het delen en ontvangen van condoleances en steunbetuiging.

Wetenschap

Een lichaam dat ter beschikking is gesteld wordt gebruikt voor medisch-wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Dankzij deze lichamen kunnen studenten het medisch vak leren en kunnen specialisten nieuwe operatietechnieken ontwikkelen. Wanneer iemand zijn of haar lichaam ter beschikking van de wetenschap stelt, zal er geen crematie of begrafenis plaatsvinden. Voor de nabestaanden kan dat best een grote impact hebben. Daar komt nog eens bij dat ze binnen 24-uur afscheid zullen moeten nemen van de overledene.

Internationaal

Door de goede contacten met ambassades en consulaten is Oleahof Uitvaartzorg volledig op de hoogte van de wetgeving op het gebied van internationaal rouwtransport. Wij dragen zorg voor de afhandeling van internationale wettelijke formaliteiten. Voor een herdenkingsbijeenkomst in Nederland of daarbuiten kunt u vanzelfsprekend een beroep op ons doen.

Social media

Het opzeggen van social media-accounts was voorheen een lastige opgave. Gelukkig bieden bekende social media platformen een steeds betere ondersteuning in het opzeggen van accounts na een overlijden. Klik hier voor meer informatie.

Een uitvaart in coronatijd

Door het Coronavirus verlopen uitvaarten op een andere manier dan dat u wellicht eerder bij ons heeft ervaren. Aan de hand van uw wensen maken wij elke uitvaart nog steeds zo persoonlijk mogelijk en kunnen wij aan de meeste wensen van nabestaanden voldoen.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van veelgestelde vragen rondom het regelen van een uitvaart bij een overlijden. Heeft u een andere specifieke vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0223-633 221

“Kwaliteit gaat verder dan woorden; het is de belofte van een waardig afscheid.”

Edger van der Laan
Directeur

Wij zijn er

voor u in de regio

Oleahof Uitvaartzorg is werkzaam in de gehele kop van Noord-Holland. Wij beschikken over twee eigen locaties.

Waar kunnen we u mee

van dienst zijn?

Wat is uw 

situatie?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?
Ga naar de inhoud