Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bij overlijden
24/7 bereikbaar:

Verzorging &

Opbaring

Voorafgaand aan een opbaring dient een overledene te worden verzorgd. Een verzorging bestaat uit het verzorgen van de overledene en het kleden. De verzorging kan door de medewerkers van een hospice en medewerkers van een zorginstelling worden gedaan of door ons professionele zorgteam. Zij kunnen dit op locatie of bij ons in het uitvaartcentrum doen. Wanneer wenselijk kunnen nabestaanden altijd aanwezig zijn of assisteren bij de laatste verzorging.

Kleding

De kleding die de overledene na de laatste verzorging aankrijgt, mogen nabestaanden zelf uitkiezen. Kies bijvoorbeeld kleding waar de overledene zich prettig in voelde of die typisch paste bij zijn of haar stijl. Het is ook mogelijk dat de overledene zelf voor overlijden al een kledingkeuze heeft laten vastleggen in bijvoorbeeld een wilsbeschikking. Het is aan te raden om voor kleding met lange mouwen te kiezen. Het kan namelijk zo zijn dat er kleine verkleuringen op het lichaam optreden na overlijden; deze zijn vooral op de armen zichtbaar.

Opbaring

Na de laatste verzorging, wordt de overledene opgebaard op een bed, op een opbaarplank of in een kist gelegd zodat men afscheid kan nemen. Het opbaren van de overledene kan zowel in een uitvaartcentrum als thuis. In onze uitvaartcentra in Julianadorp en Den Helder beschikken wij over 24-uurskamers. Hierdoor kunt u afscheid nemen op het moment dat u dit wilt.

Bij een eventuele thuisopbaring beschikken wij over alle benodigde materialen en kennis en zullen wij u hier volledig in ontzien. Wanneer wenselijk verzorgen wij ook dagelijks een controle.

Thanotopraxie

Thanotopraxie is een lichte balseming die ervoor zorgt dat de lichaamsconditie van uw dierbare in ieder geval tot aan de uitvaart goed blijft. Door het toepassen van thanotopraxie hoeft er tijdens de opbaring geen koeling plaats te vinden.

Er zijn verschillende redenen om thanotopraxie (lichte balseming) toe te passen. Een overledene kan langer worden opgebaard, er is geen koeling nodig tijdens de opbaring en de overledene voelt niet stijf aan. Eventuele blauwe plekken verdwijnen en de natuurlijke kleur keert dankzij deze behandeling weer terug.


Rituele bewassing

Is een rituele bewassing na overlijden gewenst? Oleahof Uitvaartzorg beschikt over de benodigde voorzieningen voor rituele bewassing en wij verlenen u graag alle medewerking.

Ik vind het zo mooi dat ik het vertrouwen krijg van nabestaanden om met hen een persoonlijk afscheid voor hun dierbare te verzorgen.”

Alize Okel
Register uitvaartleider

Wij zijn er

voor u in de regio

Oleahof Uitvaartzorg is werkzaam in de gehele kop van Noord-Holland. Wij beschikken over twee eigen locaties.

Waar kunnen we u mee

van dienst zijn?

Wat is uw 

situatie?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?
Ga naar de inhoud