Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bij overlijden
24/7 bereikbaar:

Oleahof Uitvaartzorg

in nieuwe handen

Historie van 90 jaar uitvaartzorg in Den Helder
In 1977 stapte Jan Dop in de uitvaartorganisatie en nam in de jaren tachtig de leiding van zijn vader Piet Dop over. Het toenmalige, inmiddels te kleine, uitvaartcentrum aan de Middenweg was sterk verouderd en dus werd nieuwbouw noodzakelijk. Er kwam een nieuw uitvaartcentrum aan de IJsselmeerstraat.

Van Uitvaartcentrum Den Helder naar Oleahof Uitvaartzorg

Nog geen dertig jaar later bleek ook de ruimte in dit pand te beperkt en niet te voldoen aan de kwaliteitseisen die Jan Dop voor ogen had. De uitbreiding, gevolgd door de opening in september 2007, was ingrijpend.

Met de komst van een grote aula en bijbehorende koffiekamers en een modernisering van het uitvaartgedeelte werd de grootste uitvaartorganisatie in de Kop van Noord-Holland een feit onder een nieuwe naam: Oleahof Uitvaartzorg.

Op 1 januari 2012 is de Algemene Uitvaartvereniging ontbonden (met behoud van de rechten voor de leden) en is Oleahof Uitvaartzorg een zelfstandig bedrijf geworden onder leiding van Jan en Natascha Dop.

Beide directieleden hebben ernaar gestreefd om uniek te zijn in de manier waarop zij mensen willen bijstaan in de verdrietigste momenten bij een overlijden. Diep respect voor de overledene en voor de familie, die achterblijft, betekende dat kosten noch moeite werden gespaard om zowel in de benadering als in alle faciliteiten telkens het maximale te bieden dat nodig is. Oprechte aandacht en zorg niet alleen voor en tijdens de uitvaart. Troost voor velen werd ook zichtbaar in de jaarlijks terugkerende herdenkingsplechtigheid ‘In gedachten bij……..’ Zo zal ook de naam Dop verbonden blijven aan de historie van de uitvaartzorg in Den Helder.

De stap naar bedrijfsovername

Omdat Jan Dop om leeftijdsredenen op een verantwoorde manier afscheid wilde nemen van de Oleahof is in september 2020 Edger van der Laan als bedrijfsmanager in dienst getreden met de bedoeling om na een ruime inwerkperiode de nieuwe eigenaar te worden van de Oleahof. Met zijn echtgenote Linda van der Laan vormen zij dan ook per 8 september 2022 de nieuwe directie.

Jan en Natascha Dop: “De kwaliteit van de uitvaartzorg waar Oleahof Uitvaartzorg voor staat en geschiedenis mee heeft gemaakt zal worden voortgezet. Wij hebben die overtuiging door de zorgvuldige voorbereiding en het volste vertrouwen in de nieuwe directie. Wij hebben met deze stap een noodzakelijke maar tegelijk weloverwogen keuze gemaakt en zullen uitsluitend op de achtergrond een adviserende rol blijven spelen.”

Edger en Linda van der Laan: ”Wij zijn ontzettend blij met deze stap en het vertrouwen dat Jan en Natascha ons geven. Oleahof Uitvaartzorg is een uitvaartonderneming met een warme uitstraling, met kwaliteit maar vooral aandacht voor de nabestaanden. Wij willen deze lijn, die Jan en Natascha hebben ingezet, graag voortzetten. Daarnaast zullen wij de ontwikkelingen in de uitvaartbranche goed blijven volgen om ervoor te zorgen dat de Oleahof een eigentijdse uitvaartonderneming blijft.”

 

Meer

actueel

“Op Ger!”,

klinkt het bij laatste groet Gerrit bij café De Bliksem

Afscheid van

levenswerk

Vrijwilligers bewijzen

laatste eer aan grondlegster hospice

Tijdens de uitvaart van Ed Pach klinkt uit honderden kelen een lied over Wieringerwaard.

En daarna krijgt hij zijn allerlaatste applaus

Oleahof Uitvaartzorg overgegaan in nieuwe handen, Jan en Natascha Dop spelen

nog adviserende rol

De laatste rit voor Marc van Schaik,

een ware Roadrunner

Wat is uw 

situatie?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?
Ga naar de inhoud