Logo  Logo  Logo

Actueel

thumbnail
5 mei 2023

Vrijwilligers bewijzen laatste eer aan grondlegster hospice

Tientallen vrijwilligers van het hospice Zorg aan Zee toonden donderdag rond het middaguur hun respect voor de grondlegster van het bijnathuishuis Anita Hoedjes.

thumbnail
6 februari 2023

Tijdens de uitvaart van Ed Pach klinkt uit honderden kelen een lied over Wieringerwaard. En daarna krijgt hij zijn allerlaatste applaus

Tijdens de uitvaart van Ed Pach klinkt uit honderden kelen een lied over Wieringerwaard. En daarna krijgt hij zijn allerlaatste applaus

thumbnail
20 september 2022

Afscheid van levenswerk

Jan Dop zag als jongeling - net als zijn vader - een toekomst in het uitvaartwezen wel zitten, maar omdat zijn moeder Lies wilde dat hij wat levenservaring opdeed, volgde Jan eerst een opleiding tot verpleegkundige. In het toenmalige Parkzichtziekenhuis in Den Helder assisteerde hij onder andere in de operatiekamers. Algauw werden er grappen gemaakt: ’Snijdt Jan in de verkeerde ader, wordt het een klantje voor zijn vader’. Jan Dop (71) kan er nu nog om lachen. Beetje galgenhumor, maar dat is inherent aan het vak. Hij stapte in 1977 in de uitvaartorganisatie en 45 jaar later neemt hij afscheid van de branche waar hij ziel en zaligheid in heeft gestopt. Hij en zijn vrouw Natascha (51) zullen op de achtergrond actief blijven bij Oleahof Uitvaartzorg, terwijl hun opvolgers Edger en Linda van der Laan (beiden 35) voortaan de touwtjes in handen hebben.

thumbnail
20 september 2022

Oleahof Uitvaartzorg overgegaan in nieuwe handen, Jan en Natascha Dop spelen nog adviserende rol

Oleahof Uitvaartzorg is in andere handen overgegaan. De nieuwe directie bestaat sinds donderdag 8 september uit het echtpaar Edger en Linda van der Laan. Jan en Natascha Dop zullen uitsluitend op de achtergrond een adviserende rol spelen.

thumbnail
9 september 2022

Oleahof Uitvaartzorg in nieuwe handen

De kwaliteit van de uitvaartzorg waar Oleahof Uitvaartzorg voor staat en geschiedenis mee heeft gemaakt zal worden voortgezet.

thumbnail
24 februari 2022

De laatste rit voor Marc van Schaik, een ware Roadrunner

Knallende uitlaten en zestig brullende motoren De zestig motoren tellende rouwstoet is op weg naar Schagen.

thumbnail
12 januari 2022

Drukte bij uitvaartleiders

Van uitgestelde uitvaarten, kortere diensten of overvolle koelhuizen is geen sprake. En dat zal ook niet gebeuren. Maar druk is het wel in de uitvaartbranche. ’De grijze golf is acht jaar eerder begonnen.’ „In december hadden we een drukke maand. Maar toestanden zoals in Noord-Brabant hebben wij hier niet en dat zullen we ook niet krijgen.” Edger van der Laan, bedrijfsleider van Oleahof uitvaartverzorging in Den Helder en Julianadorp baseert zich op cijfers die onlangs nog door het CBS zijn gepubliceerd en waarbij de oversterfte in het oog sprong. „Er is ook in Noord-Holland oversterfte, alleen is deze lang niet zo hoog als in het zuiden van het land. En de gevolgen daarvan zullen we dus ook niet hebben.” Van der Laan verwijst naar berichtgevingen elders in het land waarbij melding werd gemaakt van uitgestelde uitvaarten en kortere diensten.

thumbnail
19 november 2021

Uitvaartinformatiedag verplaatst

Door de huidige ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland voelen wij ons genoodzaakt om de geplande uitvaartinformatiedag te verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

thumbnail
25 oktober 2021

Allerlaatste kus van papa

Jason van der Ree (19) wordt vol emotie uitgezwaaid

thumbnail
27 augustus 2021

Aanvaard de erfenis zonder schuldeisers

Een erfenis ontvangen, en dan erachter komen dat de overledene nog een flinke schuld had, die jij nu van je eigen vermogen moet aflossen. Het overkomt nog steeds regelmatig erfgenamen, maar je kunt deze situatie voorkomen.

thumbnail
24 augustus 2021

Dop wil crematorium in Schagen kopen

Dop wil crematorium in Schagen kopen

thumbnail
20 juli 2021

Van ambtenaar naar manager uitvaartcentrum

Zijn vriendin was hoogzwanger van hun jongste dochter, vertelt Edger van der Laan, manager bij Oleahof Uitvaartzorg. Toen een familie bij het bedrijf aanklopte voor de uitvaart van een jong kindje, kreeg hij ’wel eventjes buikpijn’, geeft hij toe. ,,Je hoopt dat zoiets je niet overkomt. Maar tegelijkertijd legt het een extra druk op ons als bedrijf. Zo’n uitvaart moet gewoon goed zijn.’’

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221