Logo  Logo  Logo

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Een langgekoesterde wens van velen is gerealiseerd: een plek waar veteranen – en desgewenst hun partner – kunnen worden begraven of hun as kan worden uitgestrooid. Een plek die recht doet aan hun inzet voor vrede en veiligheid; een plek voor nabestaanden en bezoekers, met een herdenkings- en educatiecentrum. Alles uit eerbied voor onze veteranen.

Er is met nadruk voor gekozen om de begraafplaats gelijkvormig in te richten. Dat houdt in dat alle graven worden voorzien van een uniforme grafsteen en grafbedekking. Graven met een staande steen op de veteranenbegraafplaats, een liggende steen op het aanpalende Nationaal Ereveld Loenen. In de graven kunnen urnen worden bijgezet. De as kan ook worden verstrooid op het strooiveld.

De aula in het herdenkings- en educatiecentrum heeft ruimte voor groepen van 80 personen tot 140 personen. Met speciale voorzieningen in de buitenlucht kunnen tot 500 personen een uitvaart bijwonen.

Een veteranenuitvaart gaat gepaard met de nodige etiquette en protocollen. Om die reden is gezocht naar een kennispartner en beheerder van de begraafplaats. Die heeft het bestuur gevonden in het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta. Dit team kent alle gangbare protocollen en de etiquette van alle soorten uitvaarten – in het bijzonder veteranenuitvaarten. Zo staat de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen garant voor een waardig afscheid van alle veteranen, met een continue kwaliteit en behoud van protocollen.

 

Adres:

Groenendaalseweg 68
7371 EZ Loenen

Bezoek de website

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221