Logo  Logo  Logo

Veelgestelde vragen

Uitvaarten in coronatijd

15 januari 2022

U mag zelf kiezen hoe u het gesprek met de uitvaartverzorger wilt laten plaatsvinden. Dit kan via een gesprek op een Oleahof-locatie (max. 4 personen), telefonisch of videobellen.
Kiest u voor een gesprek op een Oleahof-locatie, houd dan rekening met de gezondheidsregels. Voor uw veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers is het belangrijk dat onderstaande gezondheidsregels nageleefd worden.

Ja, er geldt tijdens het verplaatsen binnen onze locaties een mondmasker plicht. 

Nee, zowel bij een verzorging thuis als in het uitvaartcentrum mag geen familie meer aanwezig zijn.

  • In Den Helder is het mogelijk tijdens onze openingstijden, bezoekers worden ontvangen door een medewerker.
  • In Julianadorp is het mogelijk op een afgesproken tijdstip, bezoekers worden ontvangen door een medewerker.
  • Naast de reguliere rouwkamers beschikken wij in de Oleahof Den Helder en Julianadorp over 24-uurs rouwkamers. Vraag ons naar de mogelijkheden.  
  • Er mogen maximaal 4 personen tegelijk een bezoek aan de (24 uurs) rouwkamer brengen.

Thuisopbaring is mogelijk in een rouwkist of op bed.
Voor de thuisopbaring wijzen wij u nog op de adviezen van de RIVM die gelden voor thuis:

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Vraag uw bezoek of ze geen gezondheidsklachten hebben.

Het aantal personen stemt u af met de uitvaartverzorger, omdat dit bij elke locatie anders is. Bespreek samen met uw uitvaartverzorger alle mogelijkheden om het afscheid in te vullen en het aantal gasten te bepalen, of bel ons: 0223-633221

Er mogen consumpties worden verstrekt. Bekijk onze cateringmogelijkheden. Maakt u geen gebruik van onze koffiekamers of die van een ander uitvaartcentrum maar maakt u gebruik van andere horecagelegenheid dient u er rekening mee te houden dat daar de regels voor reguliere horeca gelden. 

In de grote aula van de Oleahof is het mogelijk om de uitvaart via een beveiligde livestream uit te zenden, zodat genodigden er op afstand toch bij kunnen zijn. Via de beveiligde link kunnen zij meekijken naar de afscheidsdienst in onze aula. 

Ja, er zijn geen beperkingen voor het houden van een erehaag.

Gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid of koorts) kunnen voortekenen zijn dat iemand besmet is met het coronavirus. Wij vragen deze mensen met klem om thuis te blijven en op een andere manier medeleven te tonen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de dienst via de livestreamverbinding.

U meldt het overlijden op de gebruikelijke manier. U kunt ons 24 uur per dag bellen 0223-633221. Vermeld daarbij dat uw dierbare (vermoedelijk) besmet is met het coronavirus. U krijgt telefonisch uitleg over hoe de uitvaart wordt geregeld.

Uitvaarten kunnen doorgaan. Uw dierbare krijgt vrijwel dezelfde dienstverlening als iemand die niet is besmet. Bezoek aan uw dierbare kan ook doorgaan. Wij volgen een hygiëneprotocol waarin ook de zorg voor overledenen met verhoogd besmettingsrisico is beschreven. Zo dragen onze medewerkers bijvoorbeeld extra beschermende kleding. Nabestaanden krijgen hierover uitleg van een van onze medewerkers.

Nabestaanden die besmet zijn verblijven verplicht in quarantaine en kunnen een uitvaart niet bijwonen. Wij volgen het dringende advies van onze branche organisatie BGNU op en laten dan ook geen besmette mensen bij uitvaartplechtigheden toe. Eventueel kan voor hen wel een apart afscheidsmoment georganiseerd worden (uiteraard met gebruik van beschermingsmiddelen), de uitvaart kan via een livestream worden gevolgd of er kan gekeken worden naar het uitstellen van de uitvaart.

Het is niet verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien om een uitvaart bij te wonen. ​

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221