Logo Logo Logo

Informatie over uitvaarten in coronatijd

Door Corona gaan uitvaarten op een andere manier dan dat u wellicht eerder bij ons heeft ervaren. Aan de hand van uw wensen maken wij elke uitvaart nog steeds zo persoonlijk mogelijk en kunnen wij aan de meeste wensen van nabestaanden voldoen.

Uiteraard volgen wij de regels van het RIVM strikt op. Op deze pagina staat de laatste informatie over onze dienstverlening in coronatijd.

Vanaf 26 juni is het weer mogelijk om een afscheidsdienst en/of condoleance te organiseren. Wij beschikken over meerdere eigen locaties (Oleahof Den Helder en Julianadorp en aula begraafplaats Huisduinen) en hebben binnen deze locaties verschillende ruimtes waardoor wij aan elk gezelschap een passende ruimte kunnen bieden.

Oleahof Den Helder heeft de ruimte om aan de anderhalve meter maatregel en alle andere RIVM regels te voldoen. Het is dan ook vanaf 26 juni niet meer verplicht een mondmasker te dragen.

Op deze pagina staat de laatste informatie over onze dienstverlening in coronatijd en vindt u antwoorden op de veelgestelde vragen.

 

Veelgestelde vragen over corona en uitvaarten

Bespreking van de uitvaart

U mag zelf kiezen hoe u het gesprek met de uitvaartverzorger wilt laten plaatsvinden. Dit kan via een gesprek op een Oleahof-locatie, telefonisch of videobellen.

Kiest u voor een gesprek op een Oleahof-locatie, houd dan rekening met de gezondheidsregels. Voor uw veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers is het belangrijk dat onderstaande gezondheidsregels nageleefd worden.

 • Wij doen vooraf een gezondheidscheck; iedereen moet klachtenvrij zijn.
 • Geen maximum aan nabestaanden zolang er tot onze uitvaartleider 1,5 meter afstand gehouden kan worden. 
 • Iedereen houdt zich aan de basisregels van de RIVM.

Geldt er een mondkapjes plicht in de locaties?

Vanaf 26 juni is deze niet meer van toepassing onder de voorwaarde dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren. Aangezien het maximum aantal gasten per ruimte is vastgesteld, is het te allen tijde mogelijk om aan deze regel te voldoen. Dit betekent dat er voor bezoekers geen noodzaak meer is om een mondkapje te dragen bij een bezoek aan onze locatie. Het staat u en onze medewerkers overigens vrij om voor uw/hun eigen veiligheid wel een mondkapje te blijven dragen (en is verplicht in alle werksituaties waarin afstand houden niet mogelijk is).

 

Mag u meehelpen met de verzorging van uw dierbare?

Vanaf 5 juni is het weer toegestaan om als nabestaande bij de verzorging aanwezig te zijn. Omdat de 1,5 meter in de verzorgingsruimte niet gegarandeerd kan worden, mogen er maximaal 2 nabestaanden met mondmasker bij de verzorging aanwezig zijn.

 

Bezoek aan de rouwkamers in Den Helder en Julianadorp

 • In Den Helder is het mogelijk tijdens onze openingstijden, bezoekers worden ontvangen door een medewerker.
 • In Julianadorp is het mogelijk op een afgesproken tijdstip, bezoekers worden ontvangen door een medewerker.
 • Naast de reguliere rouwkamers beschikken wij in de Oleahof Den Helder en Julianadorp over 24-uurs rouwkamers. Vraag ons naar de mogelijkheden.  
 • Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Thuisopbaring

Thuisopbaring is mogelijk in een rouwkist of op bed. Een voorwaarde is dat er voldoende ruimte in het huis is om de opbaring volgens de regels van het RIVM te verzorgen.
Voor de thuisopbaring wijzen wij u nog op de adviezen van de RIVM die gelden voor thuis:

 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Was vaak en goed uw handen.
 • Vraag uw bezoek of ze geen gezondheidsklachten hebben.

Hoeveel personen mogen er bij een uitvaart zijn?

Het aantal personen stemt u af met de uitvaartverzorger, omdat dit bij elke locatie anders is. Bespreek samen met uw uitvaartverzorger alle mogelijkheden om het afscheid in te vullen en het aantal gasten te bepalen, of bel ons: 0223-633221
Bij meer verwachte belangstellenden neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Oleahof Uitvaartzorg beschikt over meerdere eigen locaties en ruimtes en maakt gebruik van andere locaties.
Overzicht van de meest gebruikte locaties:

Oleahof Den Helder
Aula: maximaal 100 personen
Kleine aula: maximaal 16 personen
Kleine ruimte : maximaal 32 personen
Horeca: maximaal 100 personen
Meer informatie en foto's

Oleahof Julianadorp
Aula : maximaal 13-15 personen
Horeca: maximaal 13-15 personen
Meer informatie en foto's

Oleahof Aula begraafplaats Huisduinen
Aula : maximaal 16 personen
Meer informatie en foto's

Crematorium Schagen:
Aula: maximaal 65 personen
Horeca: maximaal 65 personen
Meer informatie en foto's

Crematorium Waerdse Landen Heerhugowaard
Aula: maximaal 100 personen
Horeca: maximaal 100 personen
Meer informatie en foto's

Crematorium Alkmaar
Aula: maximaal 100 personen
Kleine aula: maximaal 30 personen
Horeca: maximaal 100 personen
Meer informatie en foto's

Consumpties

Er mogen consumpties worden verstrekt, mits de anderhalve meter maatregel aangehouden kan worden. Bekijk onze cateringmogelijkheden.

Livestreaming

Vanwege de beperking van het aantal gasten bieden wij een alternatief om de plechtigheid bij te wonen.  In de grote aula van de Oleahof is het mogelijk om de uitvaart via een beveiligde livestream uit te zenden, zodat genodigden er op afstand toch bij kunnen zijn. Via de beveiligde link kunnen zij meekijken naar de afscheidsdienst in onze aula. 

Mogen wij extra mensen uitnodigen om een erehaag te vormen?

Een erehaag is toegestaan zolang er onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. 

Mag iemand met gezondheidsklachten naar het uitvaartcentrum of uitvaart komen?

Gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid of koorts) kunnen voortekenen zijn dat iemand besmet is met het coronavirus. Wij vragen deze mensen met klem om thuis te blijven en op een andere manier medeleven te tonen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de dienst via de livestreamverbinding.

Organiseert Oleahof nog de herinneringsbijeenkomst “In gedachten bij”?

Wij hebben voor dit jaar nog geen bijeenkomst gepland, maar zodra de situatie het weer toelaat gaan wij de herinneringsbijeenkomst weer organiseren.

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het coronavirus. Wat moet ik doen?

U meldt het overlijden op de gebruikelijke manier. U kunt ons 24 uur per dag bellen 0223-633221. Vermeld daarbij dat uw dierbare (vermoedelijk) besmet is met het coronavirus. U krijgt telefonisch uitleg over hoe de uitvaart wordt geregeld.

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het coronavirus. Kan de uitvaart doorgaan?

Uitvaarten kunnen doorgaan. Uw dierbare krijgt vrijwel dezelfde dienstverlening als iemand die niet is besmet. Bezoek aan uw dierbare kan ook doorgaan. Wij volgen een hygiëneprotocol waarin ook de zorg voor overledenen met verhoogd besmettingsrisico is beschreven. Zo dragen onze medewerkers bijvoorbeeld extra beschermende kleding. Nabestaanden krijgen hierover uitleg van een van onze medewerkers.

Mogen er mensen bij een uitvaart aanwezig zijn die besmet zijn met het COVID-19 virus?​

Nabestaanden die besmet zijn verblijven verplicht in quarantaine en kunnen een uitvaart niet bijwonen. Wij volgen het dringende advies van onze branche organisatie BGNU op en laten dan ook geen besmette mensen bij uitvaartplechtigheden toe. Eventueel kan voor hen wel een apart afscheidsmoment georganiseerd worden (uiteraard met gebruik van beschermingsmiddelen), de uitvaart kan via een livestream worden gevolgd of er kan gekeken worden naar het uitstellen van de uitvaart. ​

 

Heeft u een andere vraag?

Mochten er toch nog vragen zijn ontstaan of wanneer er vragen onbeantwoord zijn gebleven kunt u natuurlijk altijd even telefonisch contact met ons opnemen.

 

Oleahof spant zich in om de inhoud van Oleahof.nl zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen.
Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is.

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221