Logo  Logo  Logo

Informatie over uitvaarten in coronatijd

13 november 2021

Onze locatie en onze dienstverlening zijn ingericht conform de huidige RIVM voorschriften.
Er geldt geen absoluut maximum aantal bezoekers voor uitvaarten. Voor de Oleahof hanteren wij een maximum van 100 bezoekers om zowel een plek op basis van 1,5 meter afstand in de aula als in de horeca te kunnen garanderen. Wanneer er geen horeca is kunnen meer mensen de uitvaartdienst bijwonen.

Uiteraard volgen wij de regels van het RIVM strikt op. Op deze pagina staat de laatste informatie over onze dienstverlening in coronatijd. Wij beschikken over meerdere eigen locaties (Oleahof Den Helder en Julianadorp en aula begraafplaats Huisduinen) en hebben binnen deze locaties verschillende ruimtes waardoor wij aan elk gezelschap een passende ruimte kunnen bieden.

Op deze pagina staat de laatste informatie over onze dienstverlening in coronatijd en vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen.

 

Veelgestelde vragen over corona en uitvaarten

Bespreking van de uitvaart

U mag zelf kiezen hoe u het gesprek met de uitvaartverzorger wilt laten plaatsvinden. Dit kan via een gesprek op een Oleahof-locatie (max. 4 personen), telefonisch of videobellen.

Kiest u voor een gesprek op een Oleahof-locatie, houd dan rekening met de gezondheidsregels. Voor uw veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers is het belangrijk dat onderstaande gezondheidsregels nageleefd worden.

 

Geldt er een mondkapjes plicht in de locaties?

Ja, er geldt tijdens het verplaatsen binnen onze locaties een mondmasker plicht. 

 

Mag u meehelpen met de verzorging van uw dierbare?

Ja, er mogen maximaal 2 personen aanwezig zijn bij het verzorgen van uw dierbare.

 

Bezoek aan de rouwkamers in Den Helder en Julianadorp

  • In Den Helder is het mogelijk tijdens onze openingstijden, bezoekers worden ontvangen door een medewerker.
  • In Julianadorp is het mogelijk op een afgesproken tijdstip, bezoekers worden ontvangen door een medewerker.
  • Naast de reguliere rouwkamers beschikken wij in de Oleahof Den Helder en Julianadorp over 24-uurs rouwkamers. Vraag ons naar de mogelijkheden.  
  • Er mogen maximaal 4 personen tegelijk een bezoek aan de (24 uurs) rouwkamer brengen.

Thuisopbaring

Thuisopbaring is mogelijk in een rouwkist of op bed.
Voor de thuisopbaring wijzen wij u nog op de adviezen van de RIVM die gelden voor thuis:

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Vraag uw bezoek of ze geen gezondheidsklachten hebben.

Hoeveel personen mogen er bij een uitvaart zijn?

Het aantal personen stemt u af met de uitvaartverzorger, omdat dit bij elke locatie anders is. Bespreek samen met uw uitvaartverzorger alle mogelijkheden om het afscheid in te vullen en het aantal gasten te bepalen, of bel ons: 0223-633221

 

Consumpties

Er mogen consumpties worden verstrekt. Bekijk onze cateringmogelijkheden. Maakt u geen gebruik van onze koffiekamers of die van een ander uitvaartcentrum maar maakt u gebruik van andere horecagelegenheid dient u er rekening mee te houden dat daar de regels voor reguliere horeca gelden. 

Livestreaming

In de grote aula van de Oleahof is het mogelijk om de uitvaart via een beveiligde livestream uit te zenden, zodat genodigden er op afstand toch bij kunnen zijn. Via de beveiligde link kunnen zij meekijken naar de afscheidsdienst in onze aula. 

Mogen wij extra mensen uitnodigen om een erehaag te vormen?

Ja, er zijn geen beperkingen voor het houden van een erehaag.

 

Mag iemand met gezondheidsklachten naar het uitvaartcentrum of uitvaart komen?

Gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid of koorts) kunnen voortekenen zijn dat iemand besmet is met het coronavirus. Wij vragen deze mensen met klem om thuis te blijven en op een andere manier medeleven te tonen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de dienst via de livestreamverbinding.

 

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het coronavirus. Wat moet ik doen?

U meldt het overlijden op de gebruikelijke manier. U kunt ons 24 uur per dag bellen 0223-633221. Vermeld daarbij dat uw dierbare (vermoedelijk) besmet is met het coronavirus. U krijgt telefonisch uitleg over hoe de uitvaart wordt geregeld.

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het coronavirus. Kan de uitvaart doorgaan?

Uitvaarten kunnen doorgaan. Uw dierbare krijgt vrijwel dezelfde dienstverlening als iemand die niet is besmet. Bezoek aan uw dierbare kan ook doorgaan. Wij volgen een hygiëneprotocol waarin ook de zorg voor overledenen met verhoogd besmettingsrisico is beschreven. Zo dragen onze medewerkers bijvoorbeeld extra beschermende kleding. Nabestaanden krijgen hierover uitleg van een van onze medewerkers.

Mogen er mensen bij een uitvaart aanwezig zijn die besmet zijn met het COVID-19 virus?​

Nabestaanden die besmet zijn verblijven verplicht in quarantaine en kunnen een uitvaart niet bijwonen. Wij volgen het dringende advies van onze branche organisatie BGNU op en laten dan ook geen besmette mensen bij uitvaartplechtigheden toe. Eventueel kan voor hen wel een apart afscheidsmoment georganiseerd worden (uiteraard met gebruik van beschermingsmiddelen), de uitvaart kan via een livestream worden gevolgd of er kan gekeken worden naar het uitstellen van de uitvaart. ​

Is een coronatoegangsbewijs nodig om een uitvaart bij te wonen?​

Het is niet verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien om een uitvaart bij te wonen. ​

Heeft u een andere vraag?

Mochten er toch nog vragen zijn ontstaan of wanneer er vragen onbeantwoord zijn gebleven kunt u natuurlijk altijd even telefonisch contact met ons opnemen.

 

Oleahof spant zich in om de inhoud van Oleahof.nl zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen.
Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is.

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221