Logo  Logo  Logo

Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Aan de voet van het Kennemer Duin in Driehuis ligt Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Begraafplaats & Crematorium Westerveld is niet zomaar een laatste rustplaats. Het is ook één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land. En het eerste crematorium van Nederland is er gevestigd. De begraafplaats is een landschapspark in Engelse stijl; organisch, heuvelachtig en weelderig groen. Alle ruimte om er een geliefde te gedenken.

Oleahof Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten op Begraafplaats & Crematorium Westerveld.

Begraafplaats Westerveld werd in 1888 opgericht. De beroemde landschapsarchitect L. Zocher tekende voor het ontwerp. Enkele welgestelde Amsterdammers kochten het voormalig ‘buiten’ om er een begraafplaats te stichten waar zij en hun familieleden eeuwig zouden kunnen blijven liggen. Op 1 mei 1890 werd Westerveld officieel geopend. Het crematorium werd in 1913 gebouwd en is net als de begraafplaats een rijksmonument. Het crematorium en de diverse columbaria zijn door bekende architecten ontworpen. Als monument trekt Westerveld belangstellenden uit het hele land. Ook televisie- en filmmakers zien de unieke, on-Nederlandse uitstraling van Westerveld; talloze malen was de begraafplaats of het crematorium decor voor films, tv-series of educatieve programma’s. Het voormalige landgoed, dat ruim 31 hectare groot is en tal van monumenten telt, heeft een heel eigen identiteit. Westerveld is een gedenkpark.

De geschiedenis van Westerveld is nauw verweven met de historie van begraven en cremeren in Nederland. Maar Westerveld laat ook de ontwikkeling in funeraire en monumentencultuur zien in de vele verschillende graven, zerken, urnen en urnenmonumenten en natuurlijk de mausolea.

Adres:

Duin en Kruidbergerweg 2-6
1985 HG Driehuis

Heeft u informatie nodig?

Dag en nacht persoonlijk contact
Bel: 0223 - 633 221