Slider shadow
Bij overlijden: 0223 - 633 221

Uitvaartdirecteur betaalt boete voor hondje op Helderse begraafplaats

4 november 2016

DEN HELDER - Directeur Jan Dop van het Uitvaartcentrum Den Helder heeft donderdagavond aangeboden de boete te betalen die Lyda van de Wint kreeg van twee gemeentelijke opsporingsambtenaren omdat zij haar hondje mee nam naar de Algemene Begraafplaats.

Door Ronald den Boer - 3-11-2016, 22:54 (Update 3-11-2016, 23:16)

Een overleg met de gemeente eerder op de dag had voor Van de Wint niets uitgehaald. De gemeente gaf eerder aan de boete (€140) nog eens tegen het licht te willen houden, maar tijdens het gesprek kreeg de Helderse vrouw te horen dat ze fout zat en de bekeuring bleef staan.

Mevrouw Van de Wint bezocht het graf van haar overleden man waarop net een steen was geplaatst. Zij had een waarschuwing van de handhavers meer op zijn plek gevonden.

Directeur Jan Dop van het Helderse Uitvaartcentrum nam donderdagavond contact op met Van de Wint en bood aan het bedrag voor zijn rekening te nemen. ,,Ze was er blij mee. Ik vind de handelwijze van de ambtenaren een schande. Ik ga ook met de gemeente praten, dat zo’n harde opstelling tegen nabestaanden op de begraafplaats niet kan.’’

« Terug naar nieuwsoverzicht